Daca te intrebi cum poti să pilotezi un aeromodel, exista doua optiuni

1. În cadrul unui club de aeromodelism, care a primit din partea AACR o autorizație de operare, în conformitate cu prevederile art. 16 din Regulamentul (UE) nr. 2019/947. Membrii unei trebuie să respecte procedurile interne și specificațiile din autorizație. În autorizație se vor specifica condițiile de operare conform prevederilor din Regulamentul (UE) nr. 2019/947.

2. Ca persoană neafiliată, cu respectarea prevederilor Regulamentului (UE) nr. 2019/947 pentru operațiuni UAS în categoria “open” sau „specific”.  OPEN - zbor în zonele declarate „deschise”, fără aprobări suplimentare. SPECIFIC – zbor în zonele restricționate, cu aprobare de la AACR . Cateva detalii sunt in acest mic ghid sau pe Site-ul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, sectiunea Drone.

Nu sunt membru al unui club. Cum procedez?

Si pentru ca majoritatea dintre voi nu veti fi membri ai unui club, probabil va intrebati ce este Regulamentului (UE) nr. 2019/947 . Il gasesti in limba romana, printr-un simplu click aici.

Dar o pagina completa privind intreaga legislatie ce se refera la aeronavele civile fara pilot, cunoscute popular ca drone, este disponibila la Autoritatea Aeronautica Romana. Studiaza! Este foarte important.

Practic, cum incep?

Mai intai deschizi pagina dedicata "dronelor" de pe site-ul Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Aici vei accesa normele legislative din acest moment.

Parcurgerea intrebarilor frecvente poate fi de mare ajutor.

Acceseaza apoi platforma online pentru inregistrare operatori si licentiere piloti.

Ghidul nostru

Noi ti-am pregatit Un ghid de reguli si legislatie pentru drone si aeromodele radiocomandate