Învață să construiești un aeromodel în 10 pași simpli. Kitul Cessna Bird Dog de la Guillow's este candidatul perfect!


Presați toate părțile tăiate din placa de balsa. Lucrați cu atenție pentru a evita deteriorarea pieselor. Utilizați un cutter cu lama fina pentru a elibera orice bucată care nu reușește să iasă ușor. Dacă vreuna dintre piese se rupe, lipiți bucatile împreună și lăsați să se usuce. Aranjați piesele pe o masă cu partea imprimată în sus pentru o identificare rapidă.


Așezați piesele de fuzelaj peste modelele de crestături prezentate mai jos și marcați crestăturile de la margine cu creionul (partea stanga a imaginii de mai jos). Apoi tăiați crestăturile cu vârful unui cutter. Marcați nervurile crestate în același mod ca și elementele fuselajului.


Curățați primele crestături din cadrele laterale ale fuzelajului cu vârful lamei. Fixați cele două rame laterale împreună pe o placă de lucru. Aplicați un strat de adeziv la capătul de coadă a ramelor (SĂGEATĂ). După ce adezivul se usucă, scoateți boldurile și deschideți capătul din fata al ramelor. Cimentul va acționa ca o balama în timp ce ține capătul cozii împreună.

Așezați fostul „D” în poziție între cadrele laterale, dar NU cimentați în acest moment. Urmează piesa „A” între capetele din fata ale ramelor - țineți cu degetele sau cu o bandă elastică până se usucă. Nu strângeți prea tare sau veți fi predispus să zdrobiți cadrul și, în consecință, va trebui să îl reparați.

Aliniați ramele laterale cu grijă și apoi puneți la locul lor piesele B, C, E și F. După verificarea alinierii, cimentați toate colțurile unde se unesc formele și cadrele. Dupa ce cadrele din prima etapa sunt cimentate împreună, adăugați piesele G, H, I și J. Adăugați celelalte piese din plan.

Construiți aripa dreapta și stânga direct peste planul din kit. Așezați planul pe placă de lucru și fixați o foaie de hârtie cerata sau o folie de plastic transparentă. Începeți prin fixarea spatelui de jos și apoi cimentarea W-7 pe spate. Cimentați nervurile și apoi adăugați celelalte elemente. Asigurați-vă că îmbinările de adeziv sunt bine uscate înainte de a muta cadrele.

Cârma si stabilizatorul oriontal sunt construite folosind aceeași tehnică, peste planul de construit.

Folosiți hârtie abrazivă pentru a finisa cadrul fuzelajului. Tăiați și lipiți 2 modele de hârtie rigidă la locul lor. Acoperiți părțile laterale ale cockpitului cu celofan sau celuloid. Acoperiți fuzelajul cu hartie japoneză - mai întâi ramele laterale și apoi zonele de sus și de jos. 

Slefuiți ușor cadrele aripii, stabilizatorului și cârma pentru a îndepărta excesul de balsa. Acoperiți ambele părți ale stabilizatorului și cârmei cu bucăți de hârtie japoneză.

Decupați si modelați capota motorului și parbrizul.


In final, asamblati cu grija toate componentele.

Kitul de construit este aici: https://www.atelieruldemodelism.ro/aeromodel-Cessna-Bird-Dog-de-la-Guillow