Intrebari Frecvente Kituri Corabii

Probabil ca putini oameni sunt familiari cu “modelismul”. Multi dintre cei trecuti de 35 de ani isi aduc aminte de Casa Pionierilor si faimoasele cercuri de modelism. Unii au trecut pe acolo si au ramas cu imaginea a ceea ce lucrau in atelierele de modelism si ar dori sa redescopere acea lume sau sa o regaseasca in preocuparile celor care sunt acum la varsta copilariei.

Desigur, in anii ’80 erau foarte putine optiuni. Astazi sunt mult mai multe si nu stii ce sa alegi. De obicei te indrepti spre ceea ce este facil si de cele mai multe ori ieftin. Atelierul de Modelism va aduce acum o gama larga de machete de corabii in varianta kit.


Ce contine un kit?

Un kit comercializat de Atelierul de Modelism contine elementele brute (ex: baghete de lemn de diverse esente, marimi si profile), elemente predecupate laser (cum ar fi coastele navei, puntea, cabinele), elemente de detaliu, ornamente si planurile detaliate.


Ce NU contine un kit?

Kitul nu contine adezivi si vopseluri sau scule de prelucrare. Le puteti achizitiona de la noi atunci cand stocul este disponibil sau puteti sa le gasiti la magazinele generice de bricolaj.


Care sunt gamele de modele?

Modelele pentru modelistii avansati aflate in catalog, precum nava sora a bricului Mircea, sunt cele care au un grad de complexitate mai mare dar au si dimensiuni mai mari. Modelele pentru incepatori  precum barca de salvare de pe Bounty sau galionul piratilor din Caraibe sunt cele mai populare, acestea putand fi atat primul model cat si modele usor de abordat pentru cei care au mai construit dar care au abilitati tehnice.


Cat costa?

Costul modelelor variaza in functie de complexitatea kitului si scara acestuia. Pot varia intre cateva zeci de euro si cateva sute de euro.


De ce unele kituri sunt destul de scumpe?

Un model complex, cum ar fi Gorch Fock la scara 1:95 cu lungimea aproximativ 1 metru contine elemente si lemn din esente rare in zeci de culori si profile. Planurile dupa care se construieste un astfel de model sunt extrem de complexe si veti obtine in final o replica cu un mare grad de detaliere a navei.


Cat poate dura constructia unei nave?

Constructia unei nave este un exercitiu complex. Frumusetea hobbyului consta in urmarirea etapelor de constructie ca si in cazul unei nave reale. Procesul de documentare este de asemenea complex. Fiecare etapa trebuie analizata si pregatita. Spre exemplu placarea corpului navei se realizeaza dupa ce lemnul a fost pregatit (baghetele se pot tine in apa calda inainte de a incepe operatiunea de placare). Puteti petrece sute de ore pentru un model. De obicei, un model poate fi construit pe parcursul unui an calendaristic.


Care este cel mai bun loc de unde ma pot informa?

Evident, ne poti intreba pe noi oricand, dar poti accesa si ModelShipWorld.com, cea mai buna resursa online de informatii.


ModelShipWorld.com este un forum. E mult prea greu sa obtin ceea ce doresc.

ModelShipWorld nu este doar un forum. Desigur, poti accesa sectiunea "Build Logs for SHIP MODEL KITS" unde veti gasi pasii pe care altii ii urmeaza in constructie.