Aeromodelele din balsa sunt usor de construit si includ toate piesele necesare din lemn de balsa predecupate cu laserul, elice, roti, hartie japico pentru impanzit, precum si motor de cauciuc. Acest tip de aeromodel este excelent pentru incepatori, workshopuri pentru a initia copiii sau adultii in frumusetea zborului si pentru a deprinde abilitatile de baza in constructia sau asamblarea aeromodelelor functionale.

 Dupa constructie se pot organiza concursuri in care durata sau distanta maxima de zbor vor fi criteriile de departajare. Dincolo de activitatea de initiere tehnica este placerea iesirilor in aer liber si deprinderea elementelor de baza in aeromodelism. Incepatorii vor fi placut surprinsi de usurinta constructiei in timp ce constructorii avansati vor aprecia calitatea materialelor si precizia pieselor decupate laser. 
Un necesa de unelte  pentru a finaliza constructia include cutter, aracet, smirgel de diferite granulatii, o masa de lucru. Apoi puteti iesi la zbor, dupa care veti reveni la masa de lucru pentru reparatii.