Vesti bune! Avem un nou Panou control pentru trenulete care se poate conecta la statie de comanda digitala. Panoul este disponibil pe web aici: https://www.loco.atelieruldemodelism.ro

De ce aveți nevoie pentru a configura panoul de control?

Este important sa rulati intr-un browser web bazat pe Chromium versiunea 80 sau mai mare (Chrome, Opera, Edge). Trebuie sa activati Web Serial API, care este experimental. Pentru a activa Web Serial API, in bara URL a browserului tastati:

chrome: // flags

Apoi setati flag-ul #enable-experimental-web-platform-features cautand pe pagina „Experimental Web Platform Features” si facand clic pe butonul „enable”.

Notă: inlocuiți numele browserului de mai sus daca nu utilizati Chrome

Statia de comanda si Panoul de control

Pentru a începe, conectati statia de comanda la un computer care are un port USB si are instalat un browser compatibil. Utilizati un cablu serial USB de la computer la conectorul serial de pe statie. 

Accesati https://www.loco.atelieruldemodelism.ro  pentru a incarca pagina web cu panoul de control.


Operațiuni pe sine - gata de joaca!

Pentru a utiliza programul, puteti face clic pe butonul drop-down „Serial” si selectați „Emulator” pentru a rula în modul emulator sau după ce va asigurati ca hardware-ul dvs. este conectat corect, selectati „Serial”

Apoi, faceți clic pe butonul „Conecteaza statia”.

Dacă va aflati in „modul emulator”, puteți trece la pasul urmator. Cand utilizați conexiunea seriala, daca programul gasește un dispozitiv compatibil, acesta va deschide o fereastră pop-up care va va arata o selectie. Poate afisa o linie in partea de sus, cum ar fi „Arduino Mega 2560 (COM3)”. Portul dvs. de comunicare poate varia. Faceti clic pentru a selecta, apoi faceți clic pe butonul „Conecteaza statia”.

Acum sunteți gata sa controlati trenurile! Așezați locomotiva pe sina traseului normal (atentie, nu cel probramabil!) si faceți clic pe butonul glisor de alimentare pentru a porni alimentarea sinelor. Ar trebui sa vedeți lumini pe statia de comanda si o indicație ca locomotiva are putere.

Apoi mergeți la caseta de text „ID Locomotiva”, introduceti adresa locolocomotivei si apasati butonul „Trimite”. Acum ar trebui să detii controlul deplin asupra locomotivei.

Toate butoanele ar trebui sa functioneze, astfel incat sa puteti actiona farul, claxonul si clopotelul si orice alta funcție atribuită unui buton (daca functia este disponibila pe locomotiva). Comenzile trimise catre statia de comanda si raspunsurile sale vor fi afisate in fereastra jurnal daca este deschisa.

Statia de comanda digitala este aici: https://www.atelieruldemodelism.ro/statie-de-comanda-digitala-pentru-trenulete