Vrei să construiești o lume în miniatură? Alege figurinele de la Warlord Games. Începe acum să îți recrutezi armatele. Dacii și Romanii sunt printre cele mai populare teme iar noi îți aducem diverse seturi de start, din plastic sau metal. Alege unul dintre ele, câteva accesorii și esti gata de start. Cutia cu soldăței o puteți găsi aici. Mai ai nevoie de un cutter, un lipici și un set de culori.


Ți-am pregătit și un Mic Ghid de asamblare si vopsire.
Au existat puține popoare străvechi care au fost capabile să conteste puterea Romei, dar dacii care trăiau pe teritoriul actual al Romaniei moderne, au fost una dintre excepții. Luptând în două războaie mari cu Roma, dacii le-au dat legiunilor romane o replică ce nu a fost uitată de istorie. La sunetul de corn și strigăte sălbatice, armata dacilor se strângea pentru a face față dușmanului invadator roman, intimidându-i cu aspectul lor barbar și fețele feroce.
La Atelierul de Modelism puteti gasi urmatoarele seturi de constructie: nobili daci, luptatori daci cu falx, un grup de comanda dacicsoldati din garda pretoriana si imparatul Marcus Aurelius, catapulta scorpion, Regele Decebal, auxiliari romani, legionari romani. Avem deasemenea un set complet de soldati ai Imperiului Roman. Pe langa acestia puteti gasi cavalerie sarmata usoara, cu arcuri sau catafracte sarmate.


Diferențiindu-se de războinicii de rând, nobilii daci purtau pileusul, o căciulă dacică din stofă de lână, cusută manual cu vârful întors în față. Pileusul și forma curbă a armelor fac ușor de recunoscut un dac adevărat. Nobilii daci erau mult mai bine pregătiți și mai bine înarmați decât restul oștirii.


Pe de altă parte, legionarii romani erau o forță foarte disciplinată și bine echipată a Imperiului Roman. Armele principale erau sulițele (pilum) și o sabie scurtă pentru lupta corp la corp (gladius). Scutul roman era foarte mare și greu, ceea ce inseamna că legionarii aveau mobilitate mică în lupta corp la corp, compensând cu o protecție excelentă. Tehnica legionarilor era să își arunce suloțele către inamic, apoi să înfigă gladiusul în zonele vitale ale inamicului.