De foarte multe ori, inainte de a construi, ne punem intrebarea care este adezivul potrivit pentru materialele pe care le vom utiliza. Desi unele dintre kiturile noastre de construit au adezivul inclus (cum ar fi kiturile de construit cu piese ceramice sau aeromodelele din balsa), in multe situatii suntem nevoiti sa folosim un adeziv potrivit in special tipului de reper sau material pe care il folosim.

Sa incepem ...

Spre exemplu, corabiile din lemn contin diverse repere din lemn de diverse esente, dar si metal sau repere din material textil. Primul adeziv de care vom avea nevoie este unul potrivit pentru lemn. Acum avem in stoc adezivul Super Wood de la Bison ce are o calitate foarte buna si este potrivit pentru lemn, pluta, carton, panza. Se usuca foarte repede, e transparent dupa uscare, poate fi vopsit si este rezistent la apa. Poate fi achizitionat intr-un recipient de 75ml. sau 250ml. 

Un adeziv universal care adera pe portelan, ceramica, lemn, sticla, metal, piele, carton hartie, pluta, textile si multe tipuri de materiale plastice este Bison Universal Hobby Glue. E transparent si ramane flexibil.

In aeromodelism, pentru asamblarea partilor din lemn este nevoie de un adeziv usor si foarte rezistent. Puteti folosi un adeziv pentru lemn obisnuit, dar noi va recomandam un adeziv special pentru aeromodelism.

Pentru aeromodelele din balsa, este recomandat sa folositi un stic atunci cand lipiti hartia de impanzire. UHU Glue Stic este solutia. Desigur, puteti sa il folositi in orice aplicatie pentru hartie sau carton.

Pentru imbinari foarte puternice si rezistente la apa, inclusiv la multe substante chimice, va recomandam un adeziv monocomponent pe baza de poliuretan. Trebuie insa sa fiti sigur ca nu doriti sa mai dezlipiti acele componente :)

Daca veti dori sa construiti modelul nostru de impingator radiocomandat  fabricat din repere de PVC, sigur va intrebati care este adezivul potrivit. Bison PVC este solutia. 

Superglue? Desigur, toata lumea il cunoaste. Ceea ce nu stim este unde si cand se aplica :) Noi avem un adeziv special pentru miniaturile din plastic, puteti asambla modelele fara a distruge detaliile acestora. Vascozitatea este foarte buna pentru precizia si rapiditatea lipiturilor. 

Pentru pasionatii de decoratiuni, dar si pentru modelisti, un accesoriu pe care trebuie sa il aveti este un Glue Gun. A fost putin cunoscut pana de curand, dar este extrem de usor de folosit si foarte util. Lipeste o multitudine de materiale poroase si neporoase: lemn, diferite obiecte din plastic, textile, carton, ceramica, sticla, atat intre ele cat si din categorii diferite. Desi pistolul are deja 2 sticuri, noiu avem si rezerve!