Ai un kit-ul de construit din plastic pentru Bismarck, USS MIssouri sau alt model la scara 1:200 sau 1:350 de la Trumpeter sau alt producator ? Sigur ti-ar placea sa il vezi pe apa, nu doar in vitrina, dar nu prea stii cum sa alegi componentele pentru conversia radiocomandata. Hai sa iti dam cateva idei!

Sa incepem cu tubul port elice. Desigur, vei dori ca tubul si axul port-elice sa fie cat mai subtire si mai lung. Aici va trebui sa faci un compromis deoarece pentru un minim de 2mm pentru ax, diametrul exterior al tubului va avea minim 5 mm. Dar e foarte bine.  Recomandarea noastra este un set care contine si elice cu insertie metalica pe M2.

Daca vei dori o elice mai mica pe M2, avem chiar si cu diametrul de 18 mm.

Desigur, cu un diametru mai mare pe M2 si insertie metalica, mai exista elicii de 25 mm diametru, pe stanga si pe dreapta

Pentru motoare, in fuctie de puterea de care ai nevoie poti alege motoare din seria 400 sau unele mai mici din seria 200. Tensiunea nominala pentru astfel de motoare este 7.2V

Pentru a conecta motorul cu axul port elice, poti alege un conector fix sau cardanic. Daca folosesti un motor din seria 400, un conector fix de la 2 la 2.3mm poate fi o solutie buna.

Dar cum controlezi motoarele? Folosesti un variator de turatie. Quickrun 1625 este alegerea ideala. Este potrivit pentru motoare pana la seria 400 si accepta orice acumularor intre 6 si 11.1V, NiMh, NiCd sau LiPo.

Pentru carme, poti sa alegi mai multe variante cu dimensiuni mic, din plastic sau metalice : optiunea 1, optiunea 2, optiunea 3 sau optiunea 4. Dar cu ce misti carma? Trebuie sa folosesti un servomecanism. Iti recomandam un micro-servo.

Pentru radiocomanda poti alege o statie simple cu doua canale sau una mai complicata, dar foarte performanta ce are acum un pret excelent!