Aedes Ars a dezvoltat sisteme de constructie foarte asemanatoare celor originale, reusind sa creeze o gama impresionanta de reproduceri la scara ale unor constructii renumite.
Kiturile contin toate materialele necesare pentru a construi macheta: structura din carton care sustine constructia si toate piesele necesare ridicarii constructiei (in principal, mini-blocuri din piatra si piese din caramida smaltuita pentru acoperis), adezivul tip aracet, brosura cu informatii generale, instructiunile specifice fiecarei machete care includ si o reprezentare grafica a structurii originale precum si o serie de materiale care vor fi utilizate, in functie de model, la decorarea constructiei. Constructiile vor fi asezate pe o baza din lemn pe care se ridica structura din carton deja decupata, usor de asamblat din bucati de carton numerotate.
Pe aceasta structura de carton se construiesc peretii si acoperisul. Pentru un efect cat mai realist al lucrarii, se recomanda finisarea cu o hartie abraziva a diferitelor piese precum si a peretilor. Tehnica de construire este asemanatoare tehnicii autentice de zidarie din caramizi. 

Haideti sa refacem magia unor povesti de altadata, real, nu virtual, inventandu-ne propriile povesti cu ajutorul acestor constructii faurite chiar de mainile noastre.