HMS Terror a fost o navă de război din clasa Vesuvius și lansată la apă de marina regală britanică în iunie 1813. Avea 31 de metri lungime și o greutate de 325 de tone. După participarea la numeroase bătălii navale, vasul a fost convertit pentru explorări polare, participând la expedițiile arctice ale lui George Back între 1836-1837, expediția Ross din 1839 până în 1843 iar ultima încercare a fost aceea a lui Sir John Franklin de a trece Northwest Passage în 1845, când a fost abandonată împreună cu HMS Erebus, într-o încercare dramatică a marinarilor de a se salva din zona arctică. Pe 12 septembrie 2016, Fundația pentru cercetarea zonei arctice a anunțat descoperirea epavei navei HMS Terror în Golful Nunavut's Terror, la aproximativ 57 de mile de locul unde a fost raportată abandonarea. Epava a fost găsită în condiții excelente.

Pagina unde puteți comanda kitul de construit este aici.

Occre a produs acest kit, respectând detaliile de construcție ale navei de explorare Terror. Materialele kitului sunt de o calitate foarte bună. Puteți vedea în fotografiile de mai jos atât modelul construit cât și detaliile din interiorul cutiei. Modul de ambalare protejează toate elementele mici sau fragile. 
Pagina unde puteți comanda kitul de construit este aici.

Scara modelului este 1:65. La finalizarea construcției modelul va avea o lungime de 676 mm, înălțimea de 504 mm și lățimea de 195 mm. Are un grad de dificulatte scăzut, dar evident, gradul de finisare depinde mult și de abilitățile tehnice ale modelistului. Principiul de construcție este foarte bine explicat pas cu pas atât în planurile tehnice cât și în instrucțiunile pas cu pas având fotografii cu etapele de construcție. Abordarea acestui kit este accesibilă tuturor. Este un kit excelent pentru inițiere în modelism.