Alege o perioadă istorică și recrutează-ți ostașii!

Posted by andrei 29.10.2018 0 Comentarii

În wargaming, jucătorii au perioade istorice favorite. Producătorii de miniaturi și accesorii acoperă o gamă largă de soldăței, in funcție de perioada în care s-au purtat batăliile. Desigur, există jucători care își doresc o reproducere cât mai exactă a unei eveniment și din acest motiv sunt foarte atenți la alegerea trupelor, reproducerea câmpului de luptă și strategia folosită.

 

Noi îți propunem două perioade istorice diferite, Razboaiele dacice și Al doilea război mondial. Deci, este momentul să studiezi soldații și opțiunile pe care le ai. 

 

Deși poate îți dorești să începi infruntarea cu armatele adverse, trebuie să stii că înainte de a face asta, trebuie să petreci ceva timp la masa de lucru. Să spunem că ce-l de-al doilea război mondial este perioada aleasă.  Poți să alegi un set de start ce conține soldați americani și germani, împreună cu instrucțiuni și alte accesorii.  Uită-te la filmul de pe pagina acelui produs pentru a vedea exact ce conține.  Dar evident, sunt și alte opțiuni disponibile, cu seturi individuale de soldați ai aliaților sau ai celui de-al treilea Reich, având diferite specializări.

 

Și acum este momentul să îți asamblezi armata! Te lăsam să urmărești filmul de mai jos pentru o introducere. Dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii la atelier[at]atelieruldemodelism[punct]ro]

 

 

Dacii si Romanii

 

Au existat puține popoare străvechi care au fost capabile să conteste puterea Romei, dar dacii care trăiau pe teritoriul actual al Romaniei moderne, au fost una dintre excepții. Luptând în două războaie mari cu Roma, dacii le-au dat legiunilor romane o replică ce nu a fost uitată de istorie.

 

La sunetul de corn și strigăte sălbatice, armata dacilor se strângea pentru a face față dușmanului invadator roman, intimidându-i cu aspectul lor barbar și fețele feroce.

 

Diferențiindu-se de războinicii de rând, nobilii daci purtau pileusul, o căciulă dacică din stofă de lână, cusută manual cu vârful întors în față. Pileusul și forma curbă a armelor fac ușor de recunoscut un dac adevărat. Nobilii daci erau mult mai bine pregătiți și mai bine înarmați decât restul oștirii.

 

Pe de altă parte, legionarii romani erau o forță foarte disciplinată și bine echipată a Imperiului Roman. Armele principale erau sulițele (pilum) și o sabie scurtă pentru lupta corp la corp (gladius). Scutul roman era foarte mare și greu, ceea ce inseamna că legionarii aveau mobilitate mică în lupta corp la corp, compensând cu o protecție excelentă. Tehnica legionarilor era să își arunce suloțele către inamic, apoi să înfigă gladiusul în zonele vitale ale inamicului.

Etichete: wargames